Sunday, August 15, 2010

sebab lelaki merajuk

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.


1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.


2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.

4. minta perhatian
Lelaki merajuk memerlukan perhatian yang lebih kerana Mereka Kurang Perhatian! Ini dikenali sebagai Mengada - Ngada ataupun Minta DiManja! Merajuk dan DiPujuk kan Bentuk Kasih Sayang!5. kerana sayang!
Actually, lelaki kalau merajuk dengan seseorang tu maksudnya dia sayangkan orang tu lebih dari yang lain.
Kalau rajuk berpanjangan maksudnya memang hati dia benar2 terguris, Tak sangka kot orang yang tersayang sanggup buat camtu kat dia
Kalau yang senang cair bila dipujuk tu, rajuk main-main, rajuk mengada-ngada je

No comments:

Post a Comment